Floating House
The key design driver for the project was to create a simple but contemporary extension that responded to the existing dramatic topography in the property’s rear garden. The concept was to provide a single elegant form, cantilevering out into the tree canopies and over the landscape. Conceived as a house within the tree canopies the extension is clad in sweet chestnut which enhances the relationship to the surrounding mature trees. Large sliding glass panels link the inside spaces to its unique environment. Internally the design successfully resolves the Client’s brief to provide an open plan and fluid layout, that subtly defines distinct living and dining areas. The scheme was completed in April 2016

By continuing to browse this site, I agree Footprint Architects Ltd and the Houzz group may use cookies and similar technologies to improve their respective products and services, serve me relevant content and to personalise my experience. Learn more about the Footprint Architects Ltd's Privacy Policy and Houzz's Privacy Policy.